Den svenska avundsjukan

Som svensk måste man indirekt följa jantelagen. Man får inte visa sig bättre än någon annan. Man får inte visa att man tjänar bra med pengar, man får inte visa att man bor bra eller att man lever ett bra liv.

Mina släktingar retar sig på att jag har haft råd att köpa mig en fin och bra bostad, att mina barn är välklädda och att jag har råd att ha mina djur. De retar sig på att jag är bra på mitt arbete. För att förstöra min självkänsla skickar de anonyma email, där de skriver hur värdelös jag är och hur mycket skit jag har snackat om dem. Vilket inte stämmer överhuvud taget. Jag har inte snackat skit om dem överhuvud taget, men de bryr sig inte. Endast deras sanning är sanning.

Det är det här jag vill får fram. De närmaste släktingar man har, kan inte ens glädjas åt mina blygsamma framgångar. Själva så sitter de fast hos kronokalle och är bittra över livet. För att då känna sig bättre, riktar de sin egen sorg och ilska mot någon annan som råkar ha det bättre än dem.

Hur gör man då för att de inte ska känna sig avundsjuka? Är det mitt ansvar? Nej det är det inte. Alla har sitt eget ansvar att bete sig som folk och inte som arslen. Tyvärr finns det alltid, och kommer alltid att finnas, människor som är avundsjuka. Visst jag kan också vara avundsjuk, men inte till den grad att jag skriver anonyma email till personen ifråga.

 

En reaktion på ”Den svenska avundsjukan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s